عفونت چیست

عفونت
عفونت به معنای آن است که موجود زنده ای در بدن ما هست که بجز تغذیه از بدن انسان در آن محل درحال زیستن و تکثیر است . شخصی که عامل بیماریزا در داخل بدن اوست ، به عنوان میزبان شناخته میشود. عوامل آن علاوه بر تغذیه ، بدن را مستعمره خود میکنند و تکثیر میشوند . هزینه این فعالیت ها در بدن برای میزبان میتواند به حدی باشد که امکان دارد سلامت بدن انسان را تهدید کند .
ارگانیسمی که در بدن انسان مستقر میشود سلامت آن را بخطر می اندازد که معمولا عامل بیماری زا گفته میشود . نمونه هایی از این ارگانیسم ها عبارتند از :
انگل ها
این نوع به وسیله گروه های زیادی از ارگانیسم ها به وجود می آیند از جمله : بندپایان ، کرم ها (حلقوی ، لوله ای و …)
باکتری ها
عامل بسیاری از عفونتهای ادراری، ریوی، پوستی، و گوارشی و خون میباشند
پریونها
قارچ ها
عفونت های قارچی باعث بسیاری از بیماریهای پوست، مو و ناخن میباشند. همچنین در افراد دچار نقص ایمنی میتوانند موجب عفونتهای ریوی، خون و سایر ارگانهای بدن شوند.
تشخیص
تشخیص عفونت بصورت آنی امکان پذیر نمیباشد ولی هنگام شک پزشک به وجود آن، آزمایشهای ادرار ، خون و یا کشت خلط بسته به علائم بالینی و معاینات میتواند قدم اول در این مسیر باشد . انجام رادیوگرافی سینه و تست مدفوع میتواند در تشخیص کمک کننده باشد.
برای اطمینان حاصل کردن از اینکه عفونت درون مغز و سیستم عصبی مرکزی نیست پزشک معالج میتواند از مایع مغزی نخاعی نمونه برداشته و آنرا مورد ازمایش قرار دهد
علایم
تب
افت فشار خون
حال عمومی بد
ضعف و بیحالی
تهوع
تعریق
تنگی نفس
عوارض
کاهش سطح هوشیاری ، واکنش نشان ندادن به تحرکات محیطی و حتی عدم تکلم از واضح ترین عوارض عفونت های شدید میباشد
پیشگیری و درمان
بسته به نوع عامل عفونت زا ، پزشک معالج میتواند از آنتی بیوتیک ها ، ضد قارچ ها ، ضد ویروس ها ویا از ضد انگل ها استفاده نماید.
پزشک میتواند بسته به شدت عفونت به جای داروی خوراکی ، داروی تزریقی تجویز کند .
از راه های ابتدایی پیشگیری و جلوگیری از شیوع عفونت شستشوی مداوم دست ها ، استفاده از ماسک در شرایط اپیدمی ، استفاده از دستکش هنگام تماس با افراد آلوده و جداسازی زباله های عفونی می بهشد.
منبع: دیجیتال پزشک