عفونت ادراری

2018-06-12 159view 0comment

عفونت ادراری و درمان آن

اکثر بانوان دست کم یک بار در طول عمرشان به عفونت ادراری مبتلا شده اند.معمولا زنان بیشتر از مردان دچار عفونت ادراری می شوند. در ادامه می خواهیم علل ایجاد عفونت ادراری، راه های پشیگیری و درمان این بیماری را توضیح دهیم.

در مواردی که عفونت شدید نشده باشد و فقط مجاری ادراری و مثانه را عفونی کرده باشد به آن عفونت مثانه گفته می شود.که نشانه ی آن می تواند درد یا سوزش موقع ادرار باشد. در صورتی که عفونت شدید باشد و کلیه ها را درگیر کرده باشد فرد مبتلا به عفونت کلیه شده است.فرد علاوه بر علائم بالا تب،درد در ناحیه کلیه ها و حالت تهوع را نیز ذکر میکند و احتمال دارد خون و چرک درون ادرارش دیده شود.

 

در صورت بروز علائم چه باید کرد؟

در صورتی که مشکوک به عفونت ادراری هستید ، به سرعت به پزشک متخصص مراجعه کنید.ممکن است پس از انجام آزمایش ادرار و تشخیص عفونت برایتان آنتی بیوتیک تجویز شود.در کنار آنتی بیوتیک مسکّن ها هم می تواند در طول دوره ی بهبود از دردتان کم کنند.

علل به وجود آمدن عفونت ادراری

 اختلالات آناتومی مجاری ادراری

 

تنگی های مجاری و یا برگشت ادرار از مثانه به حالب که میتواند بصورت مادرزادی و بدنبال مشکلاتی بعده بوجود آید میتوانند زمینه ساز عفونت های ادراری شوند

 

سنگهای کلیه و مجاری ادراری

سنگها با ایجاد انسداد در مسیر جریان طبیعی ادرار موجب احتباس ادرار و عفونت بدنبال آن میشوند

ارتباط جنسی

در بانوان جوان ارتباط جنسی زمینه ساز بسیاری از عفونت های ادراری تحتانی است.

نگه داشتن طولانی ادرار

نگه داشتن ادرار به مدت زیاد در مثانه به هر دلیلی ممکن است تبدیل به عفونت ادراری شود.

عفونت خون

وجود عفونت در گردش خون به هر علتی میتواند باعث رسیدن عامل بیماریزا از گردش خون به کلیه ها شده و ثانوی به آن ایجاد عفونت ادراری شود

سایردلایل

استعداد بروز مثانه به صورت خانوادگی ، قند خون بالا ، ختنه نبودن ، و…

پیشگیری

در زمینه پیشگیری از عفونت ادراری فرضیه هایی وجود دارند که هنوز ثابت نشده اند ، عبارتند از: استفاده از کاندوم ،ادرار کردن بلافاصله بعد از ارتباط جنسی ،  لباس زیرمناسب ، بهداشت شخصی پس از ادرار کردن ، و…

 

درمان عفونت ادراری

معمولا برای بهبود و درمان عفونت ادراری آنتی بیوتیک تجویز می شود اما بدون نظر و تجویز پزشک اصلا پیشنهاد نمی شود که از آنتی بیوتیک ها استفاده کنید.استفاده زیاد مایعات برای بیشتر شدن ادرار برای کاهش شدت عفونت ادراری پیشنهاد می شود.همچنین استفاده از ویتامین ث می تواند موثر باشد.

داروهای پیشگیری

برای افراد مسنی که به طور مکرر به عفونت مبتلا می شوند ، مصرف آنتی بیوتیک به صورت روزانه در بلند مدت کمک کننده است و در خانمهای جوان با عفونتهای مکرر ادراری توصیه به استفاده از انتی بیوتیکهای مشخصی پس از هر نوبت تماس جنسی میشود

منبع : دیجیتال پزشک

اشتراک گذاری :
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما نمایش داده نخواهد شد، لطفا تمامی کادرها را به دقت پر کنید.

مقالات

Articles